Sammanfattning första Året

Här kommer en liten sammanfattning av året som har varit och vad som har varit höjdpunkterna under året. 
 
Termin 1. 
Det vi läste i Termin 1 läste vi Omvårdnadens grunder. Det bästa i denna kursen var KTC färdighetsövingarna med att prova med att sätta PVK och ta blodprover. I denna kursen hade jag tillgodoräknat tentan och etikseminariet, så jag läste 7,5hp av 15hp. 
Sen läste vi Human Biomedicin 1 och då läste vi den friska kroppen. Höjdpunkterna i denna kursen var nog att det var så mycket seminarietillfällen som underlättade inlärning, samt att jag kände igen mig i och med tidigare läst anatomi och fysiologi i Jönköping, men fått U. 
 
Termin 2: 
I denna terminen hade vi Samhälle-beteendevetenslap. Ganska intresseant hur människan fungerar rent socialt. 
Vetenskaplig teori och metod(Tillgodoräknad) 
VFU1: Ortopeden 81. Har skrivit ett inlägg om mina tankar om första praktiken. Kort sagt väldigt lärorikt och spännande att pröva på att vara på sjukhuset och se hur det går till att vara sjuksköterska. Väldigt nöjd med första praktiken. 
Kommunikation/relationer: Helt klart att träffa varbergsklassen och gjorde maktkontroll övningar. Jag har nog inte skrivit ett inlägg om detta. Men det var lite mer att lära känna varbergsklassen. 
 
Vad kommer att ske härnäst? 
Nu på fredag ska vi tenta av Läkemedelsberäkning! Känns hyfsat bra och känner mig taggad på att få det överstökat och klara den. 
Termin 3: 
Human Biomedicin 2: Sjukdomslära och Patofysiologi. 
Omvårdnad vid hälsa och ohälsa: 
Termin 4: 
VFU 2: 9 veckor 
Samhälls-beteendevetenskaplig 2
Omvårdnad organisation, ledarskap. 
 
Ser framemot detta årets utmaningar! 
 
 

Kommentera här: