Gallsten

 
Hej hoppas sommaren går bra för er trots det hemska vädert... kan säga ungefär att det är Spanien varannan dag här i helsingborg i alla fall. 
 
Jag har ju tyvärr åkt på något lite mindre roligt nämligen gallstensattacker. Det började för 2-3 veckor sedan då jag fick sån smärta som att en kniv högg rakt in i magen under höger sida av magen under revbenen. Smärtan kom 2 gånger men släppte efter några minuter utan smärtlindring. Sen kom attacker igen den 12/7 natten till Torsdagen. 
 
Det gjorde så ont så jag låg och kallsvettades och kräktes, ringde till Akuten och fick köplats 52! Sinnessjukt! 
 
Fick i alla fall komma in till akuten tillslut och undersöktes, kände på magen och höll på att hoppa upp i taket när sjuksköterskan tryckte precis under revbenet. Fick magmedicin Gavison som smakade tvål och salva, det äckligaste jag smakat och den skulle lindra smärtan, men det hjälpte inte. Hade fortfarande sjukt ont. Fick subcutan spruta i skinkan och det var förmodligen morfin fick ingen info om vad det var. Fick även ta blodprover och urinprov och de såg normalt ut. 
 
Kom in till Akuten 00:30 och fick lämna 05:30 när läkaren kom in och väckte mig och berättade att han misstänkte att det var Gallsten och att jag skulle få tid till ultraljudsundersökning. 
 
Ja det är en liten uppdatering på hur jag mår :) Hoppas att det går att lösa. Tycker det är skönt att man läser till sjuksköterska och kan ha lite koll själv på sjukdomar och vården. 
 
 
Ber om ursäkt för ett långt inlägg. Ha en fortsatt trevlig sommar🌸 
 
 

Vägen till Sjuksköterska

 
Tänkte berätta lite bakgrunden till orsaken till varför jag läser till Sjuksköterska idag och vad mitt slutmål är.
 
Allt startade långt tillbaka, så långt tillbaka som när jag bara var ett barn drömmen om att hjälpa människor i nöd. Valet stod mellan Barnmorska och Veterinär men med den oturen jag har blev jag allergisk mot pälsdjur. Kan väl erkänna att jag gjorde rätt val då Sjuksköterskeprogrammet har än så länge visat mig att jag valt rätt.
 
Hur gjorde jag då för att ta mig hit? 
Bestämde mig efter grundskolan att söka in till Undersköterska och ta tjuren vid hornen och klara mitt mål. Kom in till Undersköterska och när jag den 4/6-2015 stod på studentflacket slog det mig att jag nu var ett steg närmre att bli Barnmorska. 
 
En viktig del i min historia som gör att jag vill bli Barnmorska är att under undersköterska utbildningen första året fick vi 3 dagars fältstudiedagar och man fick själv välja plats som man ville praktisera på, gissa vad jag valde! Jo jag fick praktik på BB på HBG lasarett! Guld. Jag var som en solstråle den dagen och fick byta blöja på en 12 timmars gammal liten flicka, lyfte upp henne efter bytet och lätt som en fjäder vilade hon mot min axel när jag bar in henne till de nyblivna föräldrarna. Kan inte fatta att de lät mig som praktikant hålla i deras nyfödda bebis! Kan inte fatta att JAG fick en plats på BB. Detta gav mig en sporre till att kämpa för att nå min dröm. 
 
Vägen till Sjuksköterskeutbildningen har varit tufft för att jag har alltid fått kämpa mig igenom skolåren och jag har aldrig glidit på en räkmacka, men jag ger aldrig upp när det är ett mål som jag vill uppnå. Så jag klarade Undersköterska och kom in på SSK-program efter andra försöket, läste 1 år i Jönköping och bytte till Halmstad som jag är glad över att jag gjorde. Nu ska jag även klara Sjuksköterskeprogrammet. 
 
Finn eran sporre och håll fast i era drömmar och även om det är kämpigt så är det värt det i slutändan. 
 
Kram och ha en fortsatt trevlig sommar! Fler inlägg kommer :) 
 
 
 
 
 

Update

Hej! Nu tänkte jag som så att i och med "sommarlov" tänkte jag ta en liten paus på bloggandet och fortsätta med bloggen när terminen 2 börjar närmar sig. Kanske kommer något inlägg med lite uppdatering i denna månaden och nästa. Hoppas ni har en härlig sommar! Kram🌸🍾