Vårdväskan

 
Sååå nöjd över detta inköpet! 
 
Riktigt fin namnskylt 😍❤️❤️ Längtar till jag kan beställa en där det står " Leg.Sjuksköterska" 
 
 

Plugg plugg!

Hej Hej! 
 
Nu sitter jag och lär mig hur man går tillväga vid subkutan injektion, spruta i underhuden och en perifer venkateter, tycker detta är så roligt och spännande att lära sig. Längtar till på Tisdag då vi ska få öva detta på antingen plastarmar eller på varandra, det står i anvisningen för färdighetsträningen att vi ska inta patient/sjuksköterskeroll, så det kanske innebär att vi ska göra på varandra om det är så, så blir jag nervös haha. 
 
Så sitter här nu och skriver ner i min lilla anteckningsbok vilken utrustning som behövs vid Subkutan injektion och tillvägagångsätt genom att titta i Vårdhandboken och Medicinsk teknik för sjuksköterskor, gör samma med perifer venkateter. 
 
Ska bli roligt att få göra detta praktiskt på Tisdag. 
 
 
 

KTC-övning

 
Hejsan svejsan! 
 
Nu mår jag mycket bättre, fortfarande hosta och snuva men mår bra överlag! :) 
Idag hade vi färdighetsövning i Vitala parametrar, andningsfrekvens, puls, blodtryck och syrgasmättnad. Först blev vi indelade så att vi var två som arbetade tillsammans under dagen, gick väldigt bra och det var väldigt roligt att få göra något praktiskt att känna och klämma. Sen gick vi över till det vi sett fram emot mest, venös provtagning och kapillär prov! 
 
min grupp fick börja med Kapillär prov (stick i fingert) Trodde inte vi skulle göra det på varandra, då jag tidigare erfarenhet inte fått göra det på klasskamrat utan äppleskiva Haha. Ja så jag fick först sticka min klasskamrat och var så nervös för att göra fel, men det gick bra ändå 👍 snabbt och enkelt. Sen var det min tur och nervös som man var, men det gjorde inte ont. 
 
Därefter gick vi över till venös provtagning på en dockarm och jag har aldrig gjort något sådant innan, så jag var väldigt spänd. Sen gick det förvånansvärt bra och jag tyckte det var riktigt roligt! 
 
En väldigt lyckad och lärorik dag 😁