God Jul!

 
 
 Hej på er! 
 
Hoppas ni hade ett härligt julfirande igår! 
 
Jag spenderade julen med min mamma och mormor, inte så jätte kul, men ändå glad för att jag har en familj att fira jul med. Saknade min lillebror igår då han är iväg på kanarie öarna med sin pappa. 
 
Igår fick jag en stekpanna av min mormor, stekpannan var från Jamie oliver alltså tillverkad därifrån. Sen fick jag ett par leggings, köksredskap och ett redskap för att hacka lök och tomat. Av mamma fick jag pengar, Iwhite tandblekning 3 dagars behandling, handledsstöd som man har till datorn och en Conceler. 
 
Kan lägga upp bilder på det jag fick senare under dagen.
 
Fick ni det ni önskade er i julklapp? Kommentera gärna nedanför :) <3 

Snart lov!

Heellluuu!!! 
 
Haha. Jag har varit uppe tidigt idag för att skriva sjukdomslära omtentan klockan 08:00 imorse. Tentan kändes bra och jag hoppas, hoppas verkligen att jag klarat den denna gången 👍 Det skulle släppa stressen lite i alla fall. 
 
Förra måndagen startade vetenskaplig grundkurs men jag har inte börjat plugga ordentligt på den kursen, då jag hade sjukdomsläran att plugga på den veckan. Idag tänkte jag plugga till seminariumet som är på onsdag mellaN 8-10:00. Det handlar om att granska två artiklar på engelska och sen ska man då diskutera det i gruppen och vara aktiv under seminariumet för godkänt. 
 
Jag åker hem efter seminariumet för att fira jul och ledighet. Ska med mamma upp till Göteborg den 22/12 och den 23/12 ska jag och familjen på julbord på båtarna som går mellan Helsingborg och Danmark. Längtar verkligen hem nu! 
 
 
 
Vad har ni för planer över jul? Let me know 😀
 
Ha en fortsatt trevlig dag och tack för att ni läser min blogg. 💕

Min Neurologisk Sjukdom.

Hej! 
 
För ett tag sedan skrev jag om vad som hade hänt mig för 8 år sedan. Sjukdomen som jag blev diagnotiserad med heter Kleine Levin Syndrom. Om ni inte läst " 8 år sedan"  så gör det innan ni läser detta inlägg. 
 
http://emelysskstudent.blogg.se/2016/september/8-ar-sedan.html 
 
 När jag fick reda på att jag fått sjukdomen Kleine Levin Syndrom gick jag självklart in och googlade vad det innebar. Det gör mer eller mindre alla idag när man får en sjukdom eller symtom. När jag googlade Kleine Levin syndrom kom detta upp. 
 
Detta är från Medwob. Det var inte den sidan jag läste på när jag sökte, det var trots allt 8 år sedan. 

"Det kännetecknas av återkommande men reversibel perioder av överdriven sömn (upp till 20 timmar per dag). Symtom uppträder som “episoder,” vanligtvis varar några dagar till några veckor.

Episode debut är ofta abrupt, och kan vara associerad med influensaliknande symptom. Överdrivet födointag, irritabilitet, barnslighet, desorientering, hallucinationer kan förekomma under episoder. Humör kan tryckas som en följd, men inte en orsak, av den störning. Drabbade individer är helt normala mellan episoder, även om de inte kan komma ihåg efteråt allt som hände under episoden. Det kan vara veckor eller mer innan symtomen återkommer. Symtomen kan vara relaterade till felfunktion hos hypotalamus och talamus, delar av hjärnan som styr aptiten och sömn." 

Denna beskriver exakt hur jag upplevde symtomen i början av KLS och hur jag än idag upplever den, bara att perioderna är inte lika kraftfulla idag som 2009-2010. 

Jag kan känna en vecka innan en period att jag får svårt att ta in ny information, koncentrera mig under lektioner är väldigt svårt. Det känns som att man är i en bubbla och allt som händer runt omkring, studsar bara emot och ifrån bubblan. Sen en dag innan känner mig sig seg och kroppen orkar inte riktigt.

Dagen efter inträffar sjukdomen och jag kommer inte upp ur sängen, blir liggandes till ungefär 11:00, det kanske inte låter konstigt men i mitt fall är det inte normalt. När jag "vaknar" orkar jag inget mer än att stanna i sängen. 

I tankarna vill man göra så mycket mer, man vill kunna gå till skolan, plugga eller åka till A6. Man är instängd i sin egen kropp. 

Jag får ont i mina leder och orkar inte ens sitta upp i sängen för huvudet känns tungt. I denna fasen förstår jag inte ny information. Det brukar ta 1 vecka eller om jag har tur 2-3 dagar, sen när jag kommer ur perioden är det fortfarande segt och det tar 1 dag eller 2 innan jag är fullt återställd och kan fungera igen psykiskt och fysiskt. 

 ( Inte min hjärna på röntgen bilderna) 

 Bilden där det är mest blått/aktivitet.  Fri från KLS period. 

Bilden med mindre blått/aktivitet, under en period.