Ambulansen

Hej på er! 

Nu har 6 veckor av praktik bara swishat förbi, det har gått så fort. 3 veckor var jag på Tudorkliniken och nu har jag varit 3 veckor inom ambulansen 8 pass. 
 
Ambulansen har verkligen varit lärorik och full av spänning. Jag har fått vara delaktig i ett underbart team på ambulansen på halmstad väster. Jag har fått vara med om underbens frakturer, armfrakturer, bröstsmärtor, addison kris som innebär att patienter med Addison hamnar i en kris i deras sjukdom som visar sig genom diarrer, sänkt temp, hypovolemi osv det kan leda till chock och död om inte behandlat i tid. 

Sen var jag med på en trafikolycka, det var inte så mycket vi gjorde aktivt där men det var ändå kul att få vara med på platsen och vara den som står i händelsen än vara den offentliga personen som kör förbi med nyfikna ögon. Den här gången fick jag stå med hjälm och larmkläder på mig där det stod ambulansen på, det kändes stort. I vissa stunder känner mig sig stolt som har kläderna på sig och ibland känner mig sig lite utsatt och skrajsen över vilket ansvar man som ambulanssjuksköterska verkligen har när patienten blir kritiskt sjuk. 
 
Det som är speciellt är att man får komma ut på vägarna och komma hem till patienten, att inte sitta instängd på en avdelning är ju det som är stor skillnad med ambulansen. Det är en skön känsla. samt att man fokuserar på en patient i taget. 

Ambulansen har väckt mitt intresse verkligen, kanske hamnar en dag där, vem vet! :) 
 
Kram på er!