Det kan inte vara sant

Hej på er allesammans! 
 
Igår så fick vi tillbaka svaren på tentan del B i human biomedicin 2, vi fick vänta en vecka längre på att få ett resultat. 
 
Jag tyckte den här tentan var väldigt svår och tänkte att om jag skulle klara den så är det i så fall på gränsen. Går in på ladok och där står det att jag är godkänd! Jag var tvungen att dubbelkolla för jag trodde inte att det var sant, tänkte att de måste ha förväxlat mig med någon, skämt åsido. 
 
Ja såhär ser det ut förresten inne i betygsystemet ni som undrar. 
 
Ja så det var en väldig lättnad att jag klarade den! Nu har jag bara läkemedelsberäknings omtentan att fixa nästa fredag sen är jag tillbaka på banan igen. 
 
Om ni vill kan jag lägga upp del A och Del B tentan här på bloggen så ni får se hur de ser ut och är upplagda. Kommentera gärna! 

S-HLR Vuxen

 
Hejsan hoppsan allesammans!
 
Idag hade vi S-HLR under hela förmiddagen. S-HLR står ju för sjukvård hjärtlung-räddning. 
Tycker att det är väldigt givande att utföra simulationer med HLR då man lär sig så mycket av att Utföra saker praktiskt och titta på hur andra gör. 
 
Först körde vi repetion av HLR med bröstkompressioner på den här dockan och inblåsning med hjälp av pocketmasken. 
 
Sen körde vi att vi spelade en roll där en var teamledare och en sjuksköterska, teamledaren gick in till patienten och kolla läget, larmade och startade HLR . Då kommer sjuksköterskan in och hjälper till med inblåsningar. 
 
Sen hade vi en simulation där en patient i säng hade fått hjärtstopp, då skulle en vara teamledare. Teamledaren i detta fallet ledde 4 personal, 2 till att skiftas om med inblåsningar och 2 med bröstkompressioner. Teamledaren satte på elektroderna till defilibratorn. 
 
Ja väldigt händelsefull dag och det kändes att vi I grupperna fungerade bra tillsammans som team. 
 
Så nu har man gjort S-HLR, nästa blir S-HLR barn i termin 5, det ser jag fram mot. Termin 5 känns så långt bort men ändå inte, det är ju termin 4 efter sommaren. Gud vad tiden springer iväg!