(Dagen för praktiken)

Första praktik dagen var kommen och jag skulle hitta till Halmstads Lasarett. Det kan vara enkelt för de som bor i Halmstad och känner till staden, men är man från Helsingborg är det krångligt. Tack gode gud för den som uppfann GPS! Hittade till sjukhuset och kom upp på avdelningen, fick hjälp av en undersköterska med att hämta kläder nere i omklädningsrummet. Då jag inte fått mitt SITHS-kort ännu behövde USK:an öppna till mig. 

Ja nu vart jag ombytt till Sjuksköterskestuderande. Kände mig nervös men samtidigt riktigt spänd för dagen. 

 Min handledare heter också Emelie och verkar helt underbar, tyckte vi arbetade bra tillsammans nästan så att jag kände mig som en kollega. Ska inte vara som en i arbetsstyrkan, men svårt att inte hamna i den känslan när man är så van vid omvårdnadssituationer och att arbeta i team från mitt jobb LSS. 

 

Patienterna på Ortopeden är från 50 och uppått, väldigt underbara patienter som är aktiva och samtalar med en. Kändes riktigt bra första dagen! Kommer trivas på denna praktiken. 

 

I slutet av dagen fick jag ta alla vitala parametrar enligt NEWS på alla patienter och de gick bra! Hädanefter ska jag göra blodtrycket manuellt istället för maskin.

Ortopeden, Praktik, Sjuksköterskeprogrammet, Vfu, termin 2,
Jag måste ha väldigt dåligt immunförsvar då jag är konstant sjuk hela tiden i förkylning. På 2 månader har jag varit förkyld 3 gånger.

På måndag börjar Praktikveckan och vi ska ha kursintroduktion i verksamhetsförlagd VFU. Vi ska ha laboration som säkert innebär lite förberedelse i praktisk kunskap inför praktiken.

Så jag har inte tid att vara sjuk nu mer, jag måste kontakta sjukvården och kolla mitt immunförsvar för det här funkar inte. Sist när jag var inne på akuten för misstänkt gallsten tog de prover och då hade jag lågt värde på mina vita blodplättar, de är de som är kroppens försvar.

Hoppas ni mår bra och är krya. Kram på er så hörs vi.
Ortopeden, Praktik, Sjuksköterskeprogrammet, förkylning, sjukdomar, termin 2,