Mitt första Blodprov

Nu menar jag inte att jag har blivit stucken första gången. 
På min praktikplats har vi inte provtagningar så ofta då proverna tas under natten, men jag ville så gärna prova på under första praktiken. Igår sa min handledare att hon ställde upp att bli stucken i båda armarna. 
Först var det en undersköterska-student som tog blodprov i höger armveck, hon använde sig av den grova nålen. 
 
 Och fick blodsvar direkt. 
 
Sen var det min tur och jag har varit så skraj över att sticka en person och att det inte skulle gå eller att jag skulle göra fel. Jag letade rätt på ett kärl och satsade upp för att känna, sen valde jag en så kallad butterfly som är anpassad för tunna kärl.  Släppde stasen och spritade av och förberede nålen, sen stasa jag igen och stack in nålen och fick blodsvar. Det kändes så häftigt och vilken adrenalin Kick man fick efteråt! 
 
 
 
 
 
 
 

Svimmade nästan

 22/11 praktikdag. 
 
Blev helt yr och kallsvettig helt plötsligt, det svartnade för ögonen och jag bad om att få gå undan. Jag hörde inget och allt snurrade. 
 
Jo såhär blev det när jag skulle sätta kateter på en äldre man igår på avdelningen på praktiken. Detta var första gången för mig och jag fick göra arbetet. Det gick bra att föra in katetern tills att det tog stop och ett motstånd uppstod, försökte att räta upp penis och försökte igen men katetern åkte bara ut igen. 
 
Blir illamående bara jag tänker på det nu! 
 
Försökte med att hämta en ny kateter och försöka igen, då blev jag helt kallsvettig och yr! Svimmade nästan men satte mig ner på huk och andades, undersköterskan frågade mig hur det gick och jag hörde knappt vad han sa. 
 
Jag bad om att gå ut en stund och satte mig inne i jourrummet där min handledare såg mig och gav mig vatten. Hon pratade i telefon men såg nog på mig att jag var helt blek i ansiktet. 
 
Ja ändå bra att vara med om en sådan situation för då kan jag vara medveten om att det kan hända och aknske fokusera lite mer på att inte glömma att andas. 
Glömmer att andas när jag koncentrerar mig! 
 
Idag blir det ännu en praktikdag😊 Kanske blir blodprov idag! 
 
 

Tredje veckan!

Vårdväskan.se 
 
 
 
 
 
Nu är vi inne på tredje praktikveckan och jag måste säga att tiden har gått väldigt fort att man knappt hinner med. 
 
Vi har ju inte heller bara praktiken på 4,5 veckor, dessutom har vi två uppgifter. Den ena var en individuell uppgift att intervjua en patient på avdelningen utifrån ämnet Aktivitet och förflyttning, Sen ska vi göra ett faktablad som ska bestå av 2-3 sidor och följa en mall. I det här faktabladet ska vi I grupp använda 2-3 artiklar som stödjer ämnet Aktivitet och förflyttning. 
 
Denna uppgiften ska vara klar den 6/12. Tiden går fort och vi har inte ens börjat skriva på faktabladet, börjar få lite ångest över det då jag tycker om att börja i tid och inte stressa något till sista minut. 
 
 
Måste även trycka lite på det här med praktiken att man är absolut inte van vid det tempot som finns på avdelningen. Mina ben och föttre första veckan var så trötta efter ett arbetspass, tills att jag kom på att har Vårdväskans stödstrumpor! Dessa stödstrumpor är en räddare i nöden, mina fötter och ben har aldrig känts bättre efter ett arbetspass tack vare stödstrumporna. Det roliga med de är att de är så färgglada. 
 
Gå in på Vårdväskan.se hemsida och titta! 
( Detta är inte sponsrat men jag bara älskar deras stödstrumpor. )