Stressa är inte bra för själen

Ja det sägs att stressa inte är bra för själen och att stress kan leda till högt blodtryck m.m ändå känner man sig stressad inombords över en tenta som kommer om 3 veckor. 
 
Jag tror att vi som är studerande bär på en stress dygnet runt utan att vara medvetande om det. Vissa blir ett med stressen. 
 
Ja jag har suttit ända sedan måndags och skrivit mindmaps och flashcards "inlärningskort" till att smidigt läsa inför tenta A. Denna kursen är uppdelad i tena A hjärnans sjukdomar och bröstorganens sjukdomar, sen Del B bukorganens sjukdomar och något till. 
 
Hur gör ni när ni ska läsa in en kurs? 

Förberedelse inför stor kurs

 
Förberedelse inför morgondagen föreläsning har varit fokuset idag. Jag har skrivit ner kunskap från Human biomedicin 1 den friska hjärnan och det friska hjärtat. Sen har jag ju läst sjukdomslära i Jönköping så jag har en hel del anteckningar från det, så har använt det till att förbereda inför morgondagens föreläsning. 
Ska även bli spännande att träffa hela klassen igen efter praktikperioden 😄  

Tagga omtenta

Hej på er! 
Hoppas ni har haft en trevlig helg. Jag var igår och tittade på när min lillebror åkte motorcross på cross skolan i Laholm. 
Lillebror i färgglada färger! 
 
I fredags hade jag tentan i Läkemedelsberäkning och jag visste direkt efter jag lämnat in den att jag svarat fel på en fråga. Frågan var. 
Vad är verksama substansen i  mg i en dos? 
Ordination: 2,5mg/ml: 5ml, max 3-4gg/dygn
Tillgängligt läkemedel: 2,5mg/ml: 100ml 
 
Jag blev osäker och tog styrkan 2,5mg/ml x 100ml, men det skulle vara 5ml som jag skrev från början men ändrade för jag blev osäker. 
 
Jaja blir omtenta i alla fall och på onsdag börjar en ny kurs. Human biomedicin 2 i 10 veckor!