Sömnsjukdom?

Hej. 
 
Den nedanstående texten är en egen berättelse som jag skrev 2011-2012 (tror jag)  om min sjukdom Kleine levin syndrom. 
 

Kleine Levins Syndrom- Min berättelse

Jag var 13 år gammal och det var år 2009. När det var Augusti månad så var jag en frisk och väldigt pigg, hyper tjej. Jag tyckte om att vara ute med kompisar och jag älskade att gå till skolan, det var en höjdpunkt för mig, kanske inte höjdpunkt för andra. Jag var helt enkelt väldigt glad med mitt liv. Sedan blev det September månad och det var i slutet av denna månaden som jag fick min första period utan att veta om det.

Vad jag kommer ihåg så hade jag varit i skolan dagen innan och mådde bra, hade endast lite huvudvärk men annars var jag pigg som vanligt. På kvällen den här dagen så kände jag mig väldigt slö i kroppen och hade värre huvudvärk och kände mig även febrig så jag gick och lade mig. Jag stannade i sängen en hel vecka med symtom som feberkänsla, slö i muskler och leder och huvudvärk. Sen en dag innan måndagen kom så blev jag piggare och fick gå tillbaka till skolan och jag sa till mig själv och andra att det endast var en förkylning. Jag klara endast av att vara i skolan 2 timmar och ibland kunde jag somna på golvet i skolan så att mamma fick komma och hämta mig och detta kommer inte jag ihåg riktigt utan det var mamma som berättade det för mig.

Detta är vad jag skrev själv för flera år sedan. Idag kommer jag ihåg att jag en gång somnade på golvet i skolan, det inte min skola utan det var på skolan som låg en bit ifrån, vi hade ibland vissa lektioner där. Det enda jag minns är att jag skämdes och att mamma böjde sig ner där jag låg på golvet och jag följde med, sen minns jag inte mer. 

När man har denna sjukdomen och dessa perioder är det vanligt att man får minnesluckor, man kommer enbart ihåg små saker men inte mer i detalj. Perioderna med sömn är att jag sov cirka 20 timmar om dagen, kommer enbart upp och äter, går på toa och sen gick jag och lade mig igen. Under en sömnperioder är man inte mottaglig för någon ny information, inte alls uppmärksam på omgivningen.

Den känslan som ofta uppstod hos mig var om jag var vaken eller om jag drömde, man fick en skev verklighetskänsla. Mamma kunde ringa hem under dagarna som hon jobbade, jag hörde att det ringde men trodde enbart det var som jag drömde och fortsatte då sova djupt. Mamma blev förstås orolig, men jag sov så djupt och visste inte vad som var verklighet. 

 

Vill ni att jag ska berätta mer om denna sjukdom, kommentera gärna.Har ni några frågor så fråga på. Jag har en hel del att berätta om denna sjukdomen så det kommer att komma fler inlägg om detta längre fram. Hoppas ni tycker om dessa inlägg. 

 

Ha en fortsatt bra dag :D 

Här är bilder på mig från 2010-2011. 

Denna bild var tagen juni 2011. Sömnperiod. 
 
 
På denna bilden är jag ledsen över hur ful jag ser ut med denna nätmössan. Idag skrattar jag bara när jag ser denna bilden. Hade alla de sladdarna på grund av att jag skulle mäta min sömn. Det var från Lunds lasarett. 
 
Denna sista bild var tagen hemma hos min morfar, vi firade jul tillsammans. Här är jag helt gul i huden och ögonen orkar jag knappt hålla öppna. Det här minns jag knappt. 
 

 

 

 

8 år sedan...

8 år sedan allt förändrades. 
 
Först och främst var min tanke med den här bloggen att skriva om min resa till drömmen om att bli Barnmorska. Det var min tanke och vägen dit har en hel del upp och nedgångar. 
 
Jag tänkte dela med mig av en händelse i mitt liv som gjorde att jag absolut inte trodde jag skulle kunna nå min dröm om att bli Barnmorska. Året var 2009 och det var September månad, jag gick i Grundskolan årskurs 7. 
En dag vaknade jag inte som mig själv, den morgonen jag skulle till skolan. Jag sov bort hela veckan och kände mig som att jag hade fått influensan. Det var trots allt den tiden på året. 
I mitt fall var det inte influensa, men den känslan upprepade sig med en veckas uppehåll och en vecka sjuk. Klasskamraterna började undra vad det var som hade hänt mig och jag kunde inte mer än att säga att jag inte visste.
 
Jag blev anklagad för att skolka, men det var inte sant för jag skulle aldrig skolka. Det var inte konstigt att de trodde så för jag missade hela årskurs 7. 
 
Min mamma tyckte inte att det här var likt mig och vi åkte då in till sjukhuset,men fick svaret att det var vanligt hos tonåringar att bete sig så och strunta i skolan. Jag skulle som sagt aldrig skolka, därför fortsatte mamma se till att reda ut vad som var fel. Vi gick till läkaren igen och den här gången var jag sjuk och var så sömnig och svag att jag fick sitta i en rullstol. Jag minns att min läkare sade " Här har vi en trött tjej" jag minns inte så mycket mer än att jag fick komma in på ett rum och göra lite tester. Jag var nog ingen rolig patient i och med att jag hade svårt att hålla mig vaken. Jag har dock dåligt minne från 2009- början av 2010 på grund av sjukdomen. 
 
Jag blev inlagd 3 dagar på sjukhuset för att ta reda på vad som hänt mig. Dessa tre dagar var jag som vanligt och mådde bra, alla läkare sade att det bara var depression. En ond cirkel, men jag försökte få de att förstå att det inte var så. Fick göra en hel del undersökningar och prover, ryggmärgsprovet var det som var värst. Fick ligga ihopkrupen som en boll och doktorn skulle sticka mig med en lång nål i ländryggen. De stack fel 3-4 gånger och den smärtan var fruktansvärd. Jag minns här att en sjuksköterska tittade på mig med sorgsna ögon och efteråt tröstade hon mig och tyckte jag var duktig. 
 
Alla proverna var normala, men mina symtom visade att jag hade en sömnsjukdom. Den kommer jag berätta mer om i nästa inlägg. 
 
Jag ville skriva detta inlägget för att visa att man kan göra det man vill om man bara har viljan till det, jag har kommit så här långt efter 8 år med min sjukdom och här sitter jag idag i mitt studenthem. 
 
 

Anatomi tenta 23/8-2016

 
Efter frågan om att lägga upp tentan från Anatomin så tänkte jag att jag gör det 👍🏻🎶 Den här tentan är det ju mycket fel på så titta mer på frågorna än svaren :) tips från mig själv. Det är en hel del rätt också, det orangea som är skrivit, det har jag skrivit efter som hjälp till nästa omtenta. 
 
Varsågoda 😀