Varför gör jag det här?

 
Hejsan allesammans! 
 
Förresten innan jag börjar berätta det jag ska berätta, tycker ni att något behöver förbättras eller ändras med min blogg så säg gärna till! Känner mig fortfarande som en rockie på att blogga så ge gärna tips :) 
 
Ja nu har ju det svåraste av allt i denna utbildningen börjat och det är ju den fasansfulla uppsatsskrivningen. Jag kommer ihåg när vi gick i termin 1-2 och tänkte att uppsatsen var så långt bort, men nu sitter vi här 3 terminer framåt i tiden. Tiden går så fasansfullt snabbt! 
 
Det här med att ordbajsa och leta en massa artiklar, det är något av det värsta jag vet, jag tycker att det är så tråkigt! Det är nu frågan ställs " Varför gör jag det här?" Jo för att jag vill så gärna bli barnmorska en dag, det är min största dröm. Det är därför jag är här just nu och kämpar med en uppsats. Jag gör också detta för att det är väldigt nyttigt att skriva en uppsats, då kunskaps byggs upp kring källkritik, att snabbt finna information om olika ämnen som kanske behövs i framtiden när man arbetar. 
 
Det är många gånger jag har tänkt att jag kanske skulle valt ett annat yrke eller strunta i att bli sjuksköterska, tanken att " Jag kommer aldrig klara av det här" eller " Jag kommer inte kunna bli sjuksköterska, för jag kan inte ens läkemedelsberäkning" 
 
Det är de tankarna som snurrar i mitt huvud ibland när det är lite motstånd och tufft just då, men jag ger ju inte upp på grund av de tankarna. Visst ibland vill man bara skita i allt och gräva ner huvudet i sanden som en flamingo, men det känner nog väldigt många ibland. Livet är inte alltid en dans på rosor, det har jag lärt mig den hårda vägen. 
 
Bildresultat för flamingo huvudet i sandenNär de här tankarna kommer så motiverar jag mig själv genom att titta på förlossningsvideos eller nyfödda på youtube, för det gör att jag känner motivation till att fortsätta. 
 
Så med allt jag babblat på om nu vill jag säga att finn det som motiverar er och får er att fortsätta kämpa när det är en tuff period. Tänk också att den tuffa perioden är kortvarig och att det går över. 
 
Kram på er!!