Jobbet på BB

Hej Allesammans! 
 
Idag jobbar jag kväll på BB, börjar klockan 13:15 och slutar 21:45.
Jag har inte jättebra koll på vad arbetsrutinerna är ännu på kvällen så kan berätta för er hur ett dagpass ser ut på BB. 
 
Passet börjar 06:45, vi undersköterskor skriver en lista på vad det är för mat patienterna ska ha och en lista där man ska skriva en matbeställning på ett ungefär hur många av de olika kosterna som kan behövas dagen efter, t.e.x snr och Lf. 
Sen tar vi rapport från nattpersonalen om patienterna och vad det är som ska göras under dagen och vilka som ska till barnläkaren på morgonen. 
 
Efter det stämmer undersköterskan av med sjuksköterskan som man jobbar med under dagen, vad det är som ska göras t.e.x. Nakenvikt, huvudomfång på bebis osv. 
 
Sen förbereder vi undersköterskor undersökningsrummet där barnläkaren undersöker bebisarna. En undersköterska är med i rummet för att höra om det är något läkaren tycker ska undersökas vidare eller skrivas remiss. Sen ordinerar man det vidare till sjuksköterskan om det skulle vara något speciellt. 
 
Ja sen under dagen så forsätter man samarbetet med sjuksköterskan och utför de som ska göras under dagen.
 
 
Billicheck  
Lånad bild från Google. 
 
Så det vi oftast gör är billicheck, OAE och POX test, sen ibland nakenvikt och huvudomfång inför hemgång. 
Billicheck kollar gulsot på bebis om den är i riskzon eller inte, OAE är hörseltest och POX är när man mäter syremättnaden i blodet. 
 
Vill ni höra hur en dag ser ut på kvällarna så stay tuned! 

Det här gick ju bra

Nämen sa någon Feber! 
Ja jag har haft feber nu sen tisdag, det började med attt jag skulle jobba kväll 13:15-21:45 och jag satt i min fåtölj 11:30 och kände hur huvudet värkte och mina kinder blev varma. Tog tempen och då var den 37,8 ( Min normala temp är 36,4) 
 
Jag kände mig hängig, men gav mig ändå av till jobb för jag ville inte ringa och sjuka mig första veckan på nytt jobb. Kände åt kvällen att jag blev yr och svag och ännu varmare om kinderna, tog en ny temp på jobb och då var den 38,7, mådde skit men tänkte att jag ville härda ut, det var bara 1 timme och 30 min kvar innan passets slut.
 
Hon jag jobbade med tillsammans den dagen var också ny på jobbet och hon tittade på mig och sa ” Du ser inte alls kry ut, gå hem så tar jag det sista” envis som jag är så fortsatte jag lite till med att bädda rent två sängar, sen kollapsa min kropp. Då sa min kollega ” Nu måste du gå hem” 
 
Så ja det var bara att åka hem och än idag har jag feber och inte kunnat gå till jobbet. Förhoppningsvis är jag frisk till på måndag så jag inte missar fler pass.
Jag har riktigt dåligt samvete just nu, men jag vet att man inte kan hjälpa att man blir sjuk. 
Bara så typiskt! 
 
 

Lever drömmen

Då var första veckan med bredvid gång avklarad, de två sista dagarna testade jag att jobba självständigt för att bli mer förberedd inför när jag jobbar för mig själv. Tyckte det gick bra för mig de dagarna.
 
 
Idag var det första dagen då jag jobbade för mig själv och eget ansvar, det var lite nervöst på morgonen, men sen när man kommer in i rutinerna så tyckte jag att det gick bra. Det jag tycker är svårt är att kunna de här tips och tricksen för föräldrarna. De som jobbat där länge har ju erfarenhet av vad som fungerar med lite olika tips som vid blöjbyte osv, men kan ju inte sätta för hög press på mig, det är trots allt min första veckan. 
 
Ja jag älskar detta jobbet, får hålla bebisar och hjälpa föräldrarna!