Fysiologi 1

Hej! 
 
Ber om ursäkt för försenat inlägg! 
 
Jag skrev ju tentan i fredags mellan 09:00-12:00, den dagen bestämde jag mig för att sitta kvar till klockan 12 , men det blev ändå att jag gick 11:30. Jag tyckte det gick väldigt bra, jag kunde svara på allt men det var två eller 3 som jag var lite osäker på det här med calcium regleringen, fysiologiskt åldrande och primärurin frågan. Sen kom jag på igår att jag hade missat svara på den kemiska processen i tunntarmen med enzymerna sekretin och cholecystokinin jag vet ju vad de gör men jag skrev enbart om enzymerna Amylas, trypsin och lipas hur de verkade. 
 
I och med att det kommer en muntlig tenta på tisdag där de går igenom tentafrågorna så kanske jag kan komplettera de frågorna jag var osäker på. 
 
Är det någon av er som gjort en sådan muntlig tentan innan på fysiologi 1 och som skulle vilja förklara hur det går till, så gör gärna det 😊

Anatomi Skriven

 
 
Hejsan svejsan! 
 
Idag är det dagen som jag skrev anatomi tentan och jag känner mig säker på att jag klarat den, jag var osäker på var lårbensartären satt och sen vet jag att jag placerade fel på var lysosomer finns i cytosolen och osäker på om jag satte rätt på cellkärnan. 
Det var mycket att översätta orden från svenska till latin och tvärtom, samt att placera ut var på kroppen som de orden som angavs fanns anatomiskt. 
 
Längtar tills resultatet men känns ändå som att jag klarade Anatomi tentan. Imorgon är det fysiologi tentan och den är jag ju ännu mer nervös över, det är ju den svåraste delen men känner mig ändå ganska säker på vad det är man ska kunna  inför tentan. 
 Man är ju alltid lite nervös inför stora prov. 
 
Skriver om mina tankar om hur det kändes efter provet imorgon. KRAM :) 
 

Redo!

 
Hej allihopa
 
Hoppas ni har en trevlig fredagkväll, skönt att det är helg nu :) Måste dock plugga inför tentan som är på torsdag, jag känner mig redo för anatomi tentan men mindre redo för fysiologin, är mer nervös för vilka frågor som ska komma på fysiologin och har sett på gamla tentor att det är rätt eller Fel påståenden och sen en beskrivande fråga under, så det känns ändå ganska lugnt. 
 
Men jag känner mig ändå redo att klara den här tentan för, för ett år sedan fick jag ett F i anatomi så nu ska jag få godkänt. 
 
Imorgon kommer ett inlägg angående en hel del åsikter om pendling till halmstad och ha praktik i Hallands län! Titta gärna in imorgon under kvällen.