Gallsten

 
Hej hoppas sommaren går bra för er trots det hemska vädert... kan säga ungefär att det är Spanien varannan dag här i helsingborg i alla fall. 
 
Jag har ju tyvärr åkt på något lite mindre roligt nämligen gallstensattacker. Det började för 2-3 veckor sedan då jag fick sån smärta som att en kniv högg rakt in i magen under höger sida av magen under revbenen. Smärtan kom 2 gånger men släppte efter några minuter utan smärtlindring. Sen kom attacker igen den 12/7 natten till Torsdagen. 
 
Det gjorde så ont så jag låg och kallsvettades och kräktes, ringde till Akuten och fick köplats 52! Sinnessjukt! 
 
Fick i alla fall komma in till akuten tillslut och undersöktes, kände på magen och höll på att hoppa upp i taket när sjuksköterskan tryckte precis under revbenet. Fick magmedicin Gavison som smakade tvål och salva, det äckligaste jag smakat och den skulle lindra smärtan, men det hjälpte inte. Hade fortfarande sjukt ont. Fick subcutan spruta i skinkan och det var förmodligen morfin fick ingen info om vad det var. Fick även ta blodprover och urinprov och de såg normalt ut. 
 
Kom in till Akuten 00:30 och fick lämna 05:30 när läkaren kom in och väckte mig och berättade att han misstänkte att det var Gallsten och att jag skulle få tid till ultraljudsundersökning. 
 
Ja det är en liten uppdatering på hur jag mår :) Hoppas att det går att lösa. Tycker det är skönt att man läser till sjuksköterska och kan ha lite koll själv på sjukdomar och vården. 
 
 
Ber om ursäkt för ett långt inlägg. Ha en fortsatt trevlig sommar🌸