Sömnsjukdom?

Hej. 
 
Den nedanstående texten är en egen berättelse som jag skrev 2011-2012 (tror jag)  om min sjukdom Kleine levin syndrom. 
 

Kleine Levins Syndrom- Min berättelse

Jag var 13 år gammal och det var år 2009. När det var Augusti månad så var jag en frisk och väldigt pigg, hyper tjej. Jag tyckte om att vara ute med kompisar och jag älskade att gå till skolan, det var en höjdpunkt för mig, kanske inte höjdpunkt för andra. Jag var helt enkelt väldigt glad med mitt liv. Sedan blev det September månad och det var i slutet av denna månaden som jag fick min första period utan att veta om det.

Vad jag kommer ihåg så hade jag varit i skolan dagen innan och mådde bra, hade endast lite huvudvärk men annars var jag pigg som vanligt. På kvällen den här dagen så kände jag mig väldigt slö i kroppen och hade värre huvudvärk och kände mig även febrig så jag gick och lade mig. Jag stannade i sängen en hel vecka med symtom som feberkänsla, slö i muskler och leder och huvudvärk. Sen en dag innan måndagen kom så blev jag piggare och fick gå tillbaka till skolan och jag sa till mig själv och andra att det endast var en förkylning. Jag klara endast av att vara i skolan 2 timmar och ibland kunde jag somna på golvet i skolan så att mamma fick komma och hämta mig och detta kommer inte jag ihåg riktigt utan det var mamma som berättade det för mig.

Detta är vad jag skrev själv för flera år sedan. Idag kommer jag ihåg att jag en gång somnade på golvet i skolan, det inte min skola utan det var på skolan som låg en bit ifrån, vi hade ibland vissa lektioner där. Det enda jag minns är att jag skämdes och att mamma böjde sig ner där jag låg på golvet och jag följde med, sen minns jag inte mer. 

När man har denna sjukdomen och dessa perioder är det vanligt att man får minnesluckor, man kommer enbart ihåg små saker men inte mer i detalj. Perioderna med sömn är att jag sov cirka 20 timmar om dagen, kommer enbart upp och äter, går på toa och sen gick jag och lade mig igen. Under en sömnperioder är man inte mottaglig för någon ny information, inte alls uppmärksam på omgivningen.

Den känslan som ofta uppstod hos mig var om jag var vaken eller om jag drömde, man fick en skev verklighetskänsla. Mamma kunde ringa hem under dagarna som hon jobbade, jag hörde att det ringde men trodde enbart det var som jag drömde och fortsatte då sova djupt. Mamma blev förstås orolig, men jag sov så djupt och visste inte vad som var verklighet. 

 

Vill ni att jag ska berätta mer om denna sjukdom, kommentera gärna.Har ni några frågor så fråga på. Jag har en hel del att berätta om denna sjukdomen så det kommer att komma fler inlägg om detta längre fram. Hoppas ni tycker om dessa inlägg. 

 

Ha en fortsatt bra dag :D 

Här är bilder på mig från 2010-2011. 

Denna bild var tagen juni 2011. Sömnperiod. 
 
 
På denna bilden är jag ledsen över hur ful jag ser ut med denna nätmössan. Idag skrattar jag bara när jag ser denna bilden. Hade alla de sladdarna på grund av att jag skulle mäta min sömn. Det var från Lunds lasarett. 
 
Denna sista bild var tagen hemma hos min morfar, vi firade jul tillsammans. Här är jag helt gul i huden och ögonen orkar jag knappt hålla öppna. Det här minns jag knappt.