Svimmade nästan

 22/11 praktikdag. 
 
Blev helt yr och kallsvettig helt plötsligt, det svartnade för ögonen och jag bad om att få gå undan. Jag hörde inget och allt snurrade. 
 
Jo såhär blev det när jag skulle sätta kateter på en äldre man igår på avdelningen på praktiken. Detta var första gången för mig och jag fick göra arbetet. Det gick bra att föra in katetern tills att det tog stop och ett motstånd uppstod, försökte att räta upp penis och försökte igen men katetern åkte bara ut igen. 
 
Blir illamående bara jag tänker på det nu! 
 
Försökte med att hämta en ny kateter och försöka igen, då blev jag helt kallsvettig och yr! Svimmade nästan men satte mig ner på huk och andades, undersköterskan frågade mig hur det gick och jag hörde knappt vad han sa. 
 
Jag bad om att gå ut en stund och satte mig inne i jourrummet där min handledare såg mig och gav mig vatten. Hon pratade i telefon men såg nog på mig att jag var helt blek i ansiktet. 
 
Ja ändå bra att vara med om en sådan situation för då kan jag vara medveten om att det kan hända och aknske fokusera lite mer på att inte glömma att andas. 
Glömmer att andas när jag koncentrerar mig! 
 
Idag blir det ännu en praktikdag😊 Kanske blir blodprov idag! 
 
 

Kommentarer:

1 Jeanette:

Hände mig också när jag praktiserade på en ortopedklinik och skulle sätta kateter på en yngre man. Först fick han lite stånd när jag drog tillbaka förhuden och började tvätta ollonet och det märktes att han var generad över det. Efter tvätt var han ganska spänd och jag gjorde ett försök att få in katetern. Men det gick inte. Om patienten är nervös och spänd så går det dåligt redan från början. Men efter andra tuben gel och lite småprat hade han slappnat av så mycket så att jag kunde föra in katetern.

Svar: Haha ja det måste ju varit lite jobbig situation som patient där. Ja det händer säkert då och då att det blir komplikationer.
Emely

Kommentera här: