Min Neurologisk Sjukdom.

Hej! 
 
För ett tag sedan skrev jag om vad som hade hänt mig för 8 år sedan. Sjukdomen som jag blev diagnotiserad med heter Kleine Levin Syndrom. Om ni inte läst " 8 år sedan"  så gör det innan ni läser detta inlägg. 
 
http://emelysskstudent.blogg.se/2016/september/8-ar-sedan.html 
 
 När jag fick reda på att jag fått sjukdomen Kleine Levin Syndrom gick jag självklart in och googlade vad det innebar. Det gör mer eller mindre alla idag när man får en sjukdom eller symtom. När jag googlade Kleine Levin syndrom kom detta upp. 
 
Detta är från Medwob. Det var inte den sidan jag läste på när jag sökte, det var trots allt 8 år sedan. 

"Det kännetecknas av återkommande men reversibel perioder av överdriven sömn (upp till 20 timmar per dag). Symtom uppträder som “episoder,” vanligtvis varar några dagar till några veckor.

Episode debut är ofta abrupt, och kan vara associerad med influensaliknande symptom. Överdrivet födointag, irritabilitet, barnslighet, desorientering, hallucinationer kan förekomma under episoder. Humör kan tryckas som en följd, men inte en orsak, av den störning. Drabbade individer är helt normala mellan episoder, även om de inte kan komma ihåg efteråt allt som hände under episoden. Det kan vara veckor eller mer innan symtomen återkommer. Symtomen kan vara relaterade till felfunktion hos hypotalamus och talamus, delar av hjärnan som styr aptiten och sömn." 

Denna beskriver exakt hur jag upplevde symtomen i början av KLS och hur jag än idag upplever den, bara att perioderna är inte lika kraftfulla idag som 2009-2010. 

Jag kan känna en vecka innan en period att jag får svårt att ta in ny information, koncentrera mig under lektioner är väldigt svårt. Det känns som att man är i en bubbla och allt som händer runt omkring, studsar bara emot och ifrån bubblan. Sen en dag innan känner mig sig seg och kroppen orkar inte riktigt.

Dagen efter inträffar sjukdomen och jag kommer inte upp ur sängen, blir liggandes till ungefär 11:00, det kanske inte låter konstigt men i mitt fall är det inte normalt. När jag "vaknar" orkar jag inget mer än att stanna i sängen. 

I tankarna vill man göra så mycket mer, man vill kunna gå till skolan, plugga eller åka till A6. Man är instängd i sin egen kropp. 

Jag får ont i mina leder och orkar inte ens sitta upp i sängen för huvudet känns tungt. I denna fasen förstår jag inte ny information. Det brukar ta 1 vecka eller om jag har tur 2-3 dagar, sen när jag kommer ur perioden är det fortfarande segt och det tar 1 dag eller 2 innan jag är fullt återställd och kan fungera igen psykiskt och fysiskt. 

 ( Inte min hjärna på röntgen bilderna) 

 Bilden där det är mest blått/aktivitet.  Fri från KLS period. 

Bilden med mindre blått/aktivitet, under en period. 


Kommentarer:

1 Anonym:

Va jobbigt det låter! Va bra att du kämpar på, har aldrig hört om denna sjukdomen förut :(

Svar: Tack så mycket 💕 Nej den är väldigt ovanlig. Men det finns jag och kanske 5-10 till här i Sverige och sen i övriga världen mestadels runt USA. Vet inte hur många det är som har den
Emely Denise

Kommentera här: